Stel jouw eigen buitenkeuken meubel samen!

Stel jouw eigen buitenkeuken meubel samen!

Of het nu gaat om een informele barbecue of een uitgebreid kookfestijn in je eigen buitenkeuken, er gaat niets boven genieten van heerlijke maaltijden in de open lucht.  Denk aan zonnige dagen, een verfrissend drankje in je hand en genieten van heerlijk gegrild eten. Een stijlvol buitenkeuken meubel die aan al je behoeften voldoet is daarbij onmisbaar. Of je nu op zoek bent naar een ruim kookeiland of een handige werkbank om je maaltijden te bereiden, of een spoelbak of opbergmogelijkheid om alles netjes op te ruimen, wij geven jou praktische tips om jouw eigen buitenkeuken meubel samen te stellen.

 
Creëer het buitenkeukenmeubel van je dromen

Ben je op zoek naar een buitenkeuken meubel die helemaal aan jouw wensen voldoet? Bij Fonteyn kun je een buitenkeuken helemaal zelf naar wens samenstellen met losse modules zoals een wasbak, ijs koelers, koelkast of buffet modules. Wij werken namelijk samen met merken zoals oneQ en Trendhout waardoor jij eenvoudig een flexibele buitenkeuken kunt samenstellen aan de hand van losse elementen. Het toevoegen van nieuwe elementen kan altijd later nog.  Benieuwd naar jouw opties en hoe het werkt? Wij leggen het je uit!

 

#Stap 1. Kies het materiaal

Tijdens het samenstellen van jouw droom buitenkeuken meubel, kom je voor de keuze te staan tussen hout, RVS of metaal. 

  • Douglas hout: douglashout is enorm geliefd voor tuinmeubelen, grotendeels vanwege zijn charmante uitstraling. Het hout heeft van nature een roze/oranje kleur en kan onbehandeld 10-15 jaar meegaan. Zonder behandeling zal het hout na verloop van tijd vergrijzen, waarbij de houtnerf nog steeds zichtbaar blijft. Om de oorspronkelijke kleur te behouden en het hout te beschermen tegen diverse weersomstandigheden, raden wij aan om het te behandelen met HK-lazuur.
  • Zwart metaal: sommige modules zijn gemaakt van hoogwaardig verzinkt staal met een fijnstructuur poedercoating. Dit materiaal zorgt voor een moderne en luxeuze uitstraling en springt direct in het oog. Het vorm namelijk een mooi contrast met het groen uit de tuin. 
  • RVS:RVS buitenkeukenmeubels hebben een glanzende, zilverkleurige uitstraling die een modern en tijdloos karakter heeft en in vrijwel elke tuin past. Dankzij het roestvrijstalen materiaal zijn deze meubels gemakkelijk schoon te houden, wat ze tot een populaire keuze maakt onder buitenkoks.

#Stap 2. Bepaal welke modules je wilt gebruiken

Op basis van jouw wensen, kun je kiezen uit een verscheidenheid aan modules. Of je nu kiest voor een eenvoudige opstelling met alleen een grill en werkruimte, of voor een uitgebreide keuken met dubbele zijbranders, een kamado, een pizzaoven en een spoelbak; bij Fonteyn is alles mogelijk.  Je kunt kiezen uit:

  • Een basisframe
  • Een wokbrander
  • Een gasbarbecue
  • Een houtskoolbarbecue
  • Een wijnkoeler
  • Een wasbak met kraan
  • Een snijplank
  • Een koelkast
  • Opbergkasten

#Stap 3. Bepaal de indeling

Nadat je de verschillende modules hebt gekozen, is het van belang om de indeling zorgvuldig te bepalen. De indeling van je buitenkeuken is niet alleen van invloed op de uitstraling van jouw outdoor kitchen, maar ook op de functionaliteit ervan. Een doordacht ontwerp zorgt voor een comfortabele kookervaring terwijl je toch kunt genieten van het gezelschap van je gasten. Zelfs in een beperkte ruimte kun je met slimme oplossingen veel bereiken, zoals een 90 graden hoekopstelling of efficiënte opbergruimtes. Beslis dus welke modules je wilt en op welke volgorde je deze wilt plaatsen. Bijna alle modules hebben overigens vier wielen onderaan, waardoor je ze makkelijk in positie kan zetten. 

#Stap 4. Kies extra BBQ-accessoires

Je kunt er ook voor kiezen om jouw buitenkeukenmeubel uit te breiden met extra BBQ-accessoires zoals:

  • OneQ Grildeksel (Roasting Hood): deze deksel kan worden geopend en gesloten met een scharnier. Het heeft een thermometer in het glazen middengedeelte van de kap.
  • OneQ Topcombi: dit is een combinatie van een windscherm, warmhoudrek en deksel.
  • OneQ Plate: Teppanyaki-plaat of plancha die op de Flame kan worden gebruikt in plaats van het meegeleverde rooster.
  • OneQ kebab: zes spiezen en een houder om op het rooster van je Flame of Glow te plaatsen.
  • OneQ shield: de Shield kunt op op het rgrill-ooster plaatsten om vetspetters op de barbecuetafel te  voorkomen.
  • OneQ hot: een warmhoudrek zodat je een pannetje saus of gegaard vlees warm kunt houden.
  • OneQ tame: de tame kan op de vlambeschermers onder het rooster worden geplaatst om indirecte warmte te creëren voor perfect langzaam garen.
  • OneQ dome: met de Dome kun je een kleine Kamado BBQ toevoegen aan de buitenkeuken.
  • OneQ lift: met de lift kunt je veilig het BBQ-rooster verwijderen om houtskool bij te vullen of te vervangen zonder je handen te verbranden.

#Stap 5. Het hele jaar door genieten

Wil jij het hele jaar door genieten van jouw buitenkeukenmeubel?  Met de juiste voorbereiding en onderhoud kun je het hele jaar door van je buitenkeuken genieten. Een terrasoverkapping of veranda biedt beschutting, zodat je zelfs bij slecht weer buiten kunt koken. Dit geeft je niet alleen meer vrijheid, maar voorkomt ook dat kookgeuren in huis blijven hangen. Voeg bijvoorbeeld een verwarmingselement toe onder je overkapping en geniet zelfs in de winter van heerlijke gerechten. Een overkapping beschermt ook je buitenkeuken tegen de elementen, waardoor deze langer meegaat. Als je besluit om je buitenkeuken voor een tijdje op te bergen, raden we aan om deze op een droge plek te bewaren met een beschermhoes.

Wil je jouw eigen buitenkeukenmeubel creëren maar heb je behoefte aan wat hulp of ondersteuning? Heb je vragen over specifieke modules en opties? Bij Fonteyn staan we in de showroom klaar om al jouw vragen te beantwoorden.